Jumping over the Zebra Stripes

zebrastripes

  • Performance

Datum

26.05.2024 16:00

Het is niet nodig om te reserveren.

Locatie

Bijloke
Godshuizenlaan 4,
9000 Gent

We spreken af voor de Kask cinema te Godshuizenlaan 4, 9000 Gent. Vanaf daar zullen we het publiek begeleiden naar de locatie.

Door jeugdherinneringen, spelletjes en verhalen tegen te komen, knuffelen en worstelen we met beweging, zang en tekst in een wereld vol verbeelding en ontdekking. We zijn geïntrigeerd door de verschillende kwaliteiten die kinderen bezitten, zoals hun open geest, nieuwsgierigheid, rauwheid, eerlijkheid, risico's nemen, enz. Kinderboeken en mythologische verhalen, zoals die van Medusa en heksen, trekken ook onze aandacht. Vanuit deze bronnen improviseren we met beelden en spel, abstraheren en herinterpreteren we sprookjes en verhalen. We spelen ook met een autobiografisch karakter door onze eigen jeugdverhalen en herinneringen te vervormen, waardoor nieuwe emoties en verhalen ontstaan. En met muzikant Arnaud Soetens, die ons live zal begeleiden tijdens de voorstelling, willen we de rollen van muzikant en danser met elkaar verweven.

Over zebrastripes

Mette Nilsen (NO) en Amber Bosteels (BE) ontmoetten elkaar als huisgenoten toen ze allebei studeerden aan de Northern School of Contemporary Dance in Leeds, UK. Na haar afstuderen voltooide Mette een MA in Performance als onderdeel van EDGE Dance Company aan de London Contemporary Dance School en werkt sindsdien in het Verenigd Koninkrijk als danser en acteur bij het Royal Opera House in Londen en als freelance dansdocent. Amber werkt momenteel als freelance danser in België en in het buitenland met het gezelschap Instant Dissidence. Ze wisten echter altijd al dat ze zich creatief opnieuw wilden verbinden, wat resulteerde in hun allereerste duet; "Jumping over the zebra stripes". Na samengewoond te hebben en een mooie vriendschap te hebben opgebouwd, toont het duo een sterke en oprechte band in hun werk en zijn ze gepassioneerd over het creëren van inspirerend en vreugdevol werk en over het brengen van dans naar lokale gemeenschappen.