Covid Affects Nature, Our Nature

Yanina Verplanke, Karlien Lox, Kelly De Clerq, Marina Papadakis

  • Performance
  • Expo
  • Film

Datum

12.09.2021 10:00

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Hoeve Lootens
Sint-Markoenstraat 66
9032 Wondelgem

In het artistiek project 'Covid Affects Nature' komen dans, fotografie, zang en toneelkunst samen die een visualisatie van onder andere emoties, ervaringen en eenzaamheid brengen.
Door Covid-19 nam de druk op de natuur toe. We hebben veel water en mondmaskers gebruikt. Tegelijkertijd herontdekten mensen hun ontspanning in deze natuur.

Alle artiesten, met ieder zijn eigenheid, hebben één ding gemeen: hun enthousiasme en daarnaast hun inlevingsvermogen in wat COVID teweegbrengt bij zowel mens als natuur.

De filmdocumentaire geeft een digitaal podium aan deze artiesten die hard gewerkt hebben om hun creatie neer te zetten in een online en offline setting in onzekere tijden. Het laat ook zien hoe de pandemie voor een extra uitdaging zorgde en creatieve oplossingen vereiste.

Het project wordt afgesloten op zondag 12 september in Wondelgem met live optredens in de verschillende kunstvormen en dansstijlen.
Foto's rond het thema van het project zullen hierbij tentoongesteld worden.

Meer informatie rond schema en ticketverkoop volgt!

Over Yanina Verplanke, Karlien Lox, Kelly De Clerq, Marina Papadakis

Yanina (coördinator, regie en choreograaf) startte op 4-jarige leeftijd haar eerste balletlessen. Ze volgde lessen in Mariakerke in klassiek/hedendaags ballet, pointes, hedendaagse dans, moderne dans en jazzdance. Als extra uitdaging nam ze deel aan verschillende danswedstrijden, in groepsverband en als soliste pointes en moderne dans.
Op dit moment is Yanina actief als dansdocent preballet, klassiek ballet en moderne dans aan kinderen en jongeren. Daarnaast blijft ze graag zelf dansen in moderne dans en klassiek ballet.

Samen met haar mama, Claudia Waas, coördineert ze het project.

Karlien Lox: regiecoach, choreograaf, dansdocent
Kelly De Clercq: choreograaf, dansdocent
Marina Papadakis: choreograaf, dansdocent
Ben Philips: acteur
Daniël Van Quickelberghe: tenor, klassieke zang
Mingtje Wang: woord
Soraya Verplanke: kunst(rol)schaatsen
Soraya Verplanke en Maria de Priester-Waas: fotografie