Spot The Dancer - Dance The Spot

Silke Gerinckx

  • Performance
  • Wandeling

Data

15.05.2021 13:00

16.05.2021 13:00

Het is niet nodig om te reserveren.

Locatie

Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen
Driepikkelstraat 32
9000 Gent

Welkom in de Bourgoyen, het groene hart van Gent. De natuur zag nog nooit zoveel publiek als het afgelopen jaar. Ondertussen zijn de theaters en andere culturele instellingen al maanden dicht. Daarom is het tijd om wat cultuur naar de natuur te brengen. Het zal je vandaag tijdens je wandeltocht opvallen dat er iets anders is.

Ken je de vogeluitkijkposten hier? Misschien spotte je al eens een grutto, of een kievit. Wie weet zie je die vandaag ook wel, maar daarnaast zijn er dit weekend vreemde vogels te vinden in de Bourgoyen. Verschillende personages vinden hier vandaag hun thuis en kunnen niet wachten door jou gespot te worden. Van 13 uur tot 16 uur verdwijnen en verschijnen ze in de bosjes en langs de paden. Ze zijn er niet alleen om bekeken te worden, maar ook om voor je te dansen.

Over Silke Gerinckx

Ik ben Silke Gerinckx (°1997, Roeselare), performer en maker.
De rode draad in mijn werk is theatraliteit en absurde humor. Ik maak performances waarin stem, beweging en het eigen lichaam centraal staan. Hierbij maak ik graag gebruik van geabstraheerde geluiden die bevreemdend kunnen werken en als leidmotief personages vormgeven of sfeerbepalend zijn.
Ik vertrek vanuit persoonlijke fascinaties die ik universeel maak. Hiermee wil ik de aandacht van het publiek vestigen op zaken uit de dagdagelijkse werkelijkheid waar mensen aan voorbij gaan.
Ik ga op verschillende manieren op zoek naar verbondenheid tussen mensen en hun fragiliteit. Met een open geest duik ik in een oceaan van talloze stemmen.

Met Spot The Dancer waag ik me voor het eerst in de publieke ruimte.