(Ab)Dis

Sarah Vingerhoets / Passerelle

  • Performance

Data

17.07.2021 14:30

17.07.2021 16:00

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Abdij van Herkenrode
Herkenrodeabdij 4
3511 Hasselt

Reserveren kan tot vrijdag 16/07 via e-mail naar niels.bruwier@passerellevzw.be met als onderwerp ‘Code Dans Hasselt’. Graag het aantal personen en het uur (14u30 of 16u00) vermelden.

Een gedekte tafel. Een ritueel. In (Ab)Dis zoeken 8 dansers van Balletschool Edwina Verdingh naar alledaagse gebruiken, geïnspireerd op de omgeving.
De gang van de natuur en het leven, de dwang van de mens. Ze spelen met de beweging en het lijfelijke van rituelen en plaatsen ze in een nieuwe context. Bekende hoekjes en kantjes van de Abdijsite worden geherinterpreteerd. Eindigen we met een nieuw en eigen ritueel?

Over Sarah Vingerhoets / Passerelle

Sarah Vingerhoets behaalde haar postgraduaat diploma hedendaagse dans aan de Northern School of Contemporary Dance te Leeds, UK. Vervolgens werd ze aangenomen bij D.A.N.C.E. (Dance Apprentice Network aCross Europe), waar ze samenwerkte met choreografen Frédéric Flamand, Angelin Preljocaj, Wayne McGregor en William Forsythe. Terug in België bleek haar voorliefde voor danstheater goed aan te sluiten bij locatiewerk. Ze danst dan ook voornamelijk in open lucht en op locatie bij compagnies zoals Theater Tol, Cie Woest, Keski.e.space, Vloeistof en Originally Fake. Ze is reeds enkele jaren actief als docente. Samen met de deelnemers gaat ze op zoek naar hun eigen bewegingskwaliteit, met extra focus op intentie.