untitled rituals for renaturalization

Nathaniel Moore and Ainsley Tharp

  • Performance
  • Installatie

Data

30.08.2021 21:00

31.08.2021 21:00

01.09.2021 21:00

02.09.2021 21:00

03.09.2021 21:00

Het is niet nodig om te reserveren.

Locatie

check FB-event
De locatie zal dagelijks bekend gemaakt worden via FB-event
1000 Brussel

Archetypische hertenvrouw bezit de kooi van een blank mannenlichaam. Ze schudt hem door elkaar tot hij overloopt op de bakstenen en betonnen vloeren en muren van Brussel. Zij is een vastberaden kracht van de anti-vervreemding. Haar kinderen roepen om verbinding en zij antwoordt door het verdrukkende "ideale" lichaam zonder onderscheid te onderwerpen; door het te doen buigen voor het immateriële verleden en andere dan menselijke entiteiten die zwoegen in het wezen van de stad. Hertenvrouw is verbonden met het kloppende hart van de berg, ver weg van de steden. De rituelen die zij in gang zet, zijn bedoeld om anti-consumptiegerichte relaties tot stand te brengen met ontheemde materialen, in de hoop relaties met het niet- en voorbij-menselijke verleden te hernaturaliseren. Om door de vervreemding van consumptiegerichte tijdelijkheid heen te prikken. De stad spreekt altijd, er zijn rituelen om naar te luisteren.

Over Nathaniel Moore and Ainsley Tharp

Nathaniel Moore is een Amerikaanse choreograaf/danser. Hij woont in Brussel en doet onderzoek in het post-masterprogramma van a.pass. Zij focussen op het creëren van methodes om samen te werken met geesten en het onzichtbare, het samen creëren van improvisaties, choreografieën en ruimtes met een potentieel voor her-koppelen (bruggen slaan door vervreemding)

Ainsley Elizabeth Tharp is een alchemiste, kunstenares en activiste uit de Bay Area (territorium van de Ohlone). Ze groeide op in Victoria, Texas (territorium van de Karankawas), en draagt invloeden in zich van de katholieke school, Mexicaanse/Midden-Amerikaanse mythe, Keltische folklore en wit zuidelijk woonwagenvolk. Ze creëert visuele landschappen bij wijze van performance. Ze doet dit met behulp van verschillende werkwijzen en media: beweging, magie, rituelen, video, projectie, belichting, en het beeldhouwen van kant-en-klare objecten.