Kunst KnalBal

Maya Sapera Dance Company

  • Performance
  • Wandeling
  • Installatie

Datum

04.09.2021 13:00

Het is niet nodig om te reserveren.

Locatie

Koningin Astridpark
Ferdinand Lousbergskaai
9000 Gent

Het Koningin Astridpark ligt vlak naast de Lousbergmarkt. Door een grote ijzeren poort betreed je het park. Je zal er door ons team ontvangen worden en begeleid worden naar de start van het parcours. Je kan aansluiten om 13u, 14u of 15u.

We stellen u voor: KnalBal!

Zaterdag 4 september 2021 wordt het Koningin Astridpark omgetoverd tot één grote kunstgathering. KnalBal is een artistieke samenwerking tussen Maya Sapera Dance Company en verschillende gastartiesten. Met dit evenement zeggen wij als Gentse organisatie “ja” tegen kunst in alle vormen en formaten.

Waaraan mag je je verwachten?
* Productions en zonen loodsen jullie op creatieve wijze doorheen het parcours
* Maya Sapera en Robbe Kieckens presenteren hun nieuwe danstrument 'Spiderpark'
* Bert Berg en Aaricia Ponnet tonen een laatste maal het resultaat van hun circus-Kathak experiment 'Met Handen en Voeten'
* We tonen enkele parels van dansvideo's op de schermen van Helloscreen, waarbij jullie kunnen genieten van een drankje uit De Bergen
* We nodigden enkele gastartiesten uit om het parcours te vervolledigen

Op vrijdag 3 september kan je terecht bij Kaffie is kaffie op het Emiel Hullebroeckplein voor deel 1 van het KnalBal: vanaf 15u wordt er gezellig gegeten, gedronken en gedanst!

Over Maya Sapera Dance Company

Maya Sapera Company is een productiehuis met verschillende dans- en muziekgroepen. Via ons kwalitatief aanbod brengen we de Indische en oriëntaalse kunsten naar het Belgische publiek.

Onze producties brengen culturen samen op een creatieve en authentieke manier. Onder leiding van artistiek directeur Maya Sapera toeren we doorheen België en het buitenland.

Pionierswerk in Indische dans
Sinds jaren verrichten we pionierswerk door als eerste compagnie Kalbeliya, Bollywood én Kathak aan te bieden. Dit zowel op het podium als in de studio.

In 2002 plantten de Khan Brothers en Maya Sapera de eerste zaadjes voor ons verhaal. Met Gori KaDance stichtte Maya Sapera in 2006 het eerste professionele Bollywood dansgezelschap.

Educatie
Naast optredens bieden wij ook danslessen, muzieklessen en workshops. Met ons educatief aanbod willen we het niveau en de reputatie van de Indische en oriëntaalse kunsten in België opkrikken.

Onze Kathak dansopleiding (Nupur Zankar Belgium) geeft dansers de kans om een in India erkend certificaat te halen. Zo willen we dansers en muzikanten motiveren om niet-Westerse stijlen te beoefenen op een hoog niveau.