LostMovementcollective - Touch Has A Memory. O Say, Love, Say, What Can I Do To Kill It And Be Free?

LostMovementcollective

  • Performance
  • Installatie

Data

16.07.2021 19:00

16.07.2021 21:00

17.07.2021 19:00

17.07.2021 21:00

18.07.2021 19:00

18.07.2021 21:00

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Co-housing
Tolhuislaan 10
9000 Gent

Dit stuk is een multimediale dansvoorstelling over de herinnering aan de aanraking. Het publiek wandelt door verschillende ruimtes en wordt ondergedompeld in een omgeving die bestaat uit flarden van herinneringen, fragmentarische verhalen en bekentenissen. Vanaf een intieme geluidsinstallatie, een tuin en een dak, gaat het publiek samen met de performers op verkenning in deze ruimte, en dit via geluid, beweging en herinneringen.
Om deze voorstelling te maken, verzamelden we een archief van ervaringen. Aan de hand daarvan hebben we vier landschappen samengesteld, die verschillende perspectieven bieden op aanraking en herinnering. Die landschappen zijn combinaties van dans, architectuur en geluid. Ze worden gebruikt om de tactiele relatie tussen performers en publiek te onderzoeken.

Over LostMovementcollective

LostMovementCollective is een op onderzoek gebaseerde bewegingsgroep uit Nederland en België en bestaat uit mensen van Griekse, Belgische en Mexicaanse nationaliteit. Na een gezamenlijk Master’s onderzoeksproces aan ArtEZ University (2018-2020), hebben we dit collectief opgericht om ons onderzoek voort te zetten. Sindsdien hebben we onze eigen praktijk ontwikkeld en zijn we voortdurend op zoek gegaan naar ruimtes om samen te werken met andere kunstenaars, zoals Julyen Hamilton, Benjamin Vanderwalle, Charo Calvo en The Otherwise Collective.

Als collectief streven wij naar een verruimde en complexe perceptie van het menselijk lichaam. Dit politieke, poëtische, postmenselijke en kwetsbare lichaam komt tot stand in collectiviteit, expansie en onderlinge afhankelijkheid. Via artistiek onderzoek hebben we de ruimte gevonden voor dit verruimde lichaam, niet alleen als performers/onderzoekers, maar ook als het lichaam van de ruimte die we delen met anderen, of dat nu het publiek, medewerkers, collega’s of andere levensvormen zijn