El movimiento peligroso

Lisa Piette

  • Performance

Datum

24.06.2023 20:30

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Trefpunt
Walter De Buckplein 5
9000 Gent

Ik wilde graag een project realiseren rond de fysieke expressie van het vrouwelijke lichaam zonder filters.

De inspiratie voor het project kwam er toen ik op een feestje zorgeloos aan het dansen was en plots de onschuldige opmerking kreeg dat het bewegen van mijn heupen als een 'gevaarlijke' beweging werd gezien.
Ik blokkeerde omdat ik het gevoel had dat ik iets verkeerds deed.
Het enige wat ik daarna kon denken was: 'een gevaarlijke beweging, voor wie?'

Ik wilde graag rond het thema van full body expression werken met een groepje vrouwen en op zoek gaan naar manieren om elke danser haar eigen zachtheid, sensualiteit en vrouwelijkheid te durven tonen, ook als de maatschappij of je omgeving er soms anders over denkt.

De dansers die zullen performen zijn Tine Limet, Veronica Bala, Inge Goovaerts en Sanne Meert.

Over Lisa Piette

Lisa Piette is afkomstig uit Kortrijk en heeft 10 jaar lang bij dansschool Polydans gedanst.
Ze combineerde haar voorliefde voor hip hop al snel met hedendaagse danslessen en nam deel aan verschillende jongerenprojecten van Passerelle in samenwerking met onder andere Seppe Baeyens, Laura Vanborm en Andros Zins-Browne.

Tijdens haar studies bedrijfsvertaler-tolk gaf ze danslessen in verschillende dansscholen/sportcentra en na 5 jaar in Madrid te hebben gewoond, volgde ze in 2020 een hatha yoga teacher training bij Yogalife in Belgiƫ.
Vandaag geeft ze dansexpressie en hatha yoga in yogastudio Groene Vallei in Gent.

Om haar passie voor beeld en beweging nog meer tot uiting te brengen, maakte ze na haar artistieke dansvideo voor Dansstorm in 2021, nu een dansvoorstelling voor CODE DANS.