Planète A

Léa Vinette

  • Performance

Datum

08.09.2021 21:00

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Park Vorst
Kon. Maria-Hendrikalaan 116
1190 Vorst

Afspraak aan de Kon. Maria-Hendrikalaan 116 in 1190 Forest. Van daaraf wordt u naar de precieze locatie van de performance geleid. Gelieve te reserveren per e-mail aan lea.vinette@gmail.com, zodat we de geldende coronamaatregelen kunnen naleven.

Een jonge vrouw woont alleen in een helderwitte, koude ruimte waar duisternis niet bestaat. Maar dan valt de nacht, en geleidelijk wordt het donker.
Bang en geïntrigeerd door dit vreemde verschijnsel, dat langzaam maar zeker de wereld die ze kent opslokt, voelt ze zichzelf verdwijnen en gaat ze door tegenstrijdige zijnstoestanden, van razernij tot terughoudendheid. Hoe donkerder het wordt, hoe meer de duisternis betrekking lijkt te hebben op de wereld om haar heen. Ze schreeuwt om hulp, maar ze schreeuwt ook van plezier, nu ze voelt hoe ze leeft en vibreert volgens de dieptes van de kosmos.
De vrouw deelt de transcendente energie van de nacht met het publiek in een gedetailleerde dans. Haar lichaam is gevoelig, intuïtief, veelsoortig, onbelemmerd en contradictorisch.

Credits
Léa Vinette - concept en choreografie
In samenwerking met
Gwenaël Bodet - geluid
Luca Tichelman - kostuum
Florence Augendre - artistiek en fysiologische ondersteuning
Simon van der Zande - beeld

Over Léa Vinette

Léa is een Franse danseres en choreografe. Ze woont in Brussel.
Sinds ze in 2017 haar bachelordiploma behaalde aan ArtEZ school of arts, heeft ze samengewerkt met choreografen Liat Magnezy, Ido Batash, Michèle-Anne de Mey en Fatou Traoré, Rakesh Sukesh, Ambra Senatore en Irene K cie.
In 2014 ontmoette ze Florence Augendre bij Les Ateliers C de la B. Sindsdien is ze samen met haar betrokken bij toepassingen van fasciapulsologie op dans. Dit is groeide uit tot een echt fysiek en intellectueel onderzoek en speelt een belangrijke rol in haar eigen creatieve werk.
Vandaag werkt ze als performer met Louise Vanneste aan de creatie van het stuk Earths, maar ook met Michèle Murray-PLAY (Frankrijk) en in de creatie van Tabea Martin (Zwitserland) die gepland staat voor 2022.
Léa krijgt steun van de Waalse Gemeenschap, van Les Ateliers Médicis en van Charleroi Danse voor de voorbereiding en creatie van haar eerste solo stuk Planète A in 2022.