Zee-Bra

Katja Pire

  • Performance

Data

03.06.2023 00:00

04.06.2023 00:00

Het is niet nodig om te reserveren.

Locatie

nader te bepalen
nader te bepalen
9000 Gent

Vergeet niet door te rijden, als het licht op groen staat :)

Op 3 en 4 juni maken Katja Pire en 13 jongeren de zebrapaden onveilig van Gent en Oostende. Wachtend voor een rood licht word je even uitgedaagd letterlijk stil te staan bij hoeveel en hoe je als mens wordt aangeraakt. Een performance die je goesting doet krijgen om een geliefde of een vriend een knuffel te geven en even contact te maken zonder woorden, maar met het volle besef van het bestaan. Een pleidooi voor minder woorden en meer contact.

Op 3 juni 2023 zijn de jongeren te zien op verschillende zebrapaden in Gent. Op 4 juni 2023 zijn ze te zien in Oostende.

Over Katja Pire

Katja Pire gaat met 13 jongeren in onderzoek: hoe fysiek contact enerzijds ons dagelijkse leven beïnvloed of hoe we het uit de weg gaan, hoe hard we het nodig hebben en hoe moeilijk het te krijgen is. Het resultaat wordt een straatperformance voor zebrapaden aan zee en verder weg. Katja en de jongeren worden gecoacht door Tijen Lawton.

De jongeren komen uit Luik en hebben hun groep "Yliti" als naam gegeven. Voor 2023 hebben ze de uitdaging aangenomen om uit hun comfort zone te trekken en aan de hand van verschillende projecten andere jongeren te ontmoeten en in andere settings te dansen. Zichzelf in vraag te stellen en op zoek te gaan wat het betekent om 16 jaar te zijn in 2023.