Versterker

Jinte De Greef

  • Performance

Datum

02.09.2023 15:00

Het is niet nodig om te reserveren.

Locatie

Europakruispunt
/
1000 Brussel

De performance zal plaatsvinden op het Europakruispunt dicht bij Brussel-centraal.

De performance Versterker is vooral gefocust op dans en theater. In de performance werken we met verlengkabels, deze staan symbool voor de connectie van het brein met de realiteit en omgekeerd. We onderzoeken hierin waar de overgang zit tussen beide. De kabels worden ook gebruikt als iets wat je als persoon kan blokkeren, waardoor er een soort spanning/storing ontstaat op de connectie tussen brein en realiteit. Door deze storingen zit je vast en weet je niet meer welke kant je uit moet gaan, na een tijd ben je comfortabel in het feit dat je vast zit. In deze fase zoeken we het emotionele op.

Belangrijk aan de performance is dat het een 360° performance is en in openlucht, ook reageren we op de omgeving/publiek. Door de 360° heb je vanuit elk perspectief een andere ervaring. Dit geldt ook voor de hoogtelevels, als je op de grond zit heb je een heel andere ervaring dan rechtstaand.

In de performance werk ik samen met 3 andere jongeren; Andreas Crommelinck, Sibylle Braun en Ben Herlaar; zij gebruiken het publiek en verdwijnen in de massa.

Over Jinte De Greef

Ik ben een leerling aan de Kunsthumaniora Brussel. Ik heb 2 jaar dans gedaan en zal mijn laatste jaar in woord afmaken. Ik heb altijd al een hele grote interesse gehad voor het choreograaf/maker aspect van voorstellingen. Vooral hoe ik theater, dans, mode, muziek, … kan gebruiken in voorstellingen, omdat deze dingen naar mijn mening heel dicht bij elkaar liggen en zelfs in elkaar overvloeien. Ik sta altijd te popelen om aan de slag te gaan met mijn eigen ideeën en deze uit te werken. Ook neem ik heel veel mee op basis van rond mij heen te kijken, dingen in mij op te nemen, mensen te observeren en de wereld in vraag te stellen. Ik heb altijd al
een kant gehad dat nieuwsgierig is naar wat er allemaal kan omgezet kan worden in een performance en hoe dit allemaal vorm kan krijgen of vorm gegeven kan worden.