I AM HERE FOR YOU

CATERINA CAMPO

  • Performance

Datum

13.06.2021 15:30

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Vélodrome - SeeU
Rue Fritz Toussaintstraat 8
1000 Brussel

“De performer danst alleen, in stilte, in een prachtige cirkelvormige locatie, en is bereid om de gevoelens te belichamen van de moeilijke pandemische ervaring die we doormaken: dit is een gebed vol hoop.”

Vanuit de drang om zichzelf aan het publiek te geven - door emoties op te roepen in deze moeilijke tijden, waarin communicatie en direct contact bijna verdwenen zijn en lichaam en geest geïsoleerd werden - staat de performer klaar om hoop te brengen.

De danseres geeft uitdrukking aan gevoelens, louter via beweging. Herhalingen verwijzen naar het lange wachten; zachtheid naar vriendelijkheid, liefde en begrip. Spanning geeft uitdrukking aan de frustratie door het uitblijven van verandering, en aan de instabiliteit als gevolg van het onbekende.

De nadrukkelijke ademhaling maakt het geduld hoorbaar en brengt ons in contact met de innerlijke energie. Zang doorbreekt de stilte en de vlakheid die zwaarder wordt naarmate meer tijd verstrijkt. Een golf van gevoelens kenmerkt een gebed vol hoop.

Over CATERINA CAMPO

Caterina Campo uit Toscane, Italië, begon op 5-jarige leeftijd te dansen. Ze nam deel aan diverse danswedstrijden en won als soliste verschillende prijzen, zoals de vermaarde prijs ‘VignaleDanza’ in 2010.

In Toscane, Bologna en Brussel kan ze zich richten op fysieke atletische training, ballet en moderne of hedendaagse dans.

Na een volwaardige dansopleiding van vier jaar studeerde ze in 2020 af aan de SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance), waar ze twee jaar lang (2018-2020) hedendaagse dans doceerde aan volwassen dansers.

Tussen 2019 en 2020 kreeg ze de kans om samen te werken met diverse choreografen, onder wie Helder Seabra (Portugal) en Michèle Noiret (België). Voor de Salzburger Festspiele kon ze samenwerken met Robert Wilson (VS) en Michael Sturminger (Duitsland).

In 2021 is ze zowel choreografe als performer van het stuk ‘I am here for you’, met de steun van Danspunt in het kader van CODE DANCE (België), en haar kortfilm ‘This is for you all. For the world.’ maakt deel uit van de officiële selectie voor het Dare to Dance in Public Film Festival: Round 4 (Los Angeles).

Voor haar is hedendaagse dans een middel om naar je innerlijk te luisteren, om diepe behoeften en emoties te begrijpen, en ze vervolgens om te zetten in dans.

Caterina Campo woont momenteel in Brussel.