De Ark van Niemand

HOTUB

  • Performance
  • Installatie

Datum

30.11.2021 20:00

Het is niet nodig om te reserveren.

Locatie

Binnentuin van het Pand in het Caermersklooster
Langesteenstraat 16
9000 Gent

't Pand is een onderdeel van het Caermersklooster. Het bevindt zich aan de linkerkant van de kunsthal. Een grote groene poort geeft toegang tot een binnentuin waar de voorstelling zal plaatsvinden.

Dinsdag 30 november brengt HOTUB Collectief 'De Ark van Niemand'. Een muzikale performance geïnspireerd op de bezetting van het Caermersklooster, waar de Pandemisten met hun actie de privatisering van het klooster willen tegen gaan.

"Ze slapen met hun handen aan dek, hun gespreide vingers plakken aan de tafel en terwijl de buren hun laatste dagen vieren, maakt de rauwe nacht plaats voor schemerlicht. Op de binnenplaats overstemmen kapot draaiende vijzen de ontwakende vogels, zit een vrouw de wacht te houden onder de eikenboom en hoog aan de voorkant van het dek springt een licht aan, waar waterdamp uit een pijp stroomt en een stuk karton in het raamkozijn wiegt. Ze zijn binnen in het schip."

Over HOTUB

HOTUB is een band, maar ook een dans-, performance en bewegingscollectief. Ze proberen zich op de snijlijn van performance en theater, het imaginaire en de realiteit, te verhouden tot een complexe buitenwereld. HOTUB gaat op zoek naar een vorm voor de ritmes van hun lichamen en begeleiden zichzelf met hun muziek.