PLOTTER

Elisabeth Van Dyck

  • Performance

Datum

18.05.2024 19:30

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Firma I
Schaarbeeklei 636
1800 Vilvoorde

Er is parking in de straten rondom het gebouw!

PLOTTER, een voorstelling waarin dans en grafische vormgeving elkaar ontmoeten. 21 dansers tussen de 13 en 43 jaar, zullen 9 heel verschillende choreografieën vertalen naar een getekend document. Door het gebruik van verf zullen de dansers tijdens hun bewegingen sporen achterlaten. Sporen , een andere manier om choreografie te preserveren. De contactpunten met de vloer worden dus een essentieel gegeven. Het wordt een spel tussen zwaartekracht, intensiteit van bewegingen, een drager en een medium. Door de complexiteit van deze opstelling zal de voorstelling eenmalig worden opgevoerd. Wil jij deel uitmaken van dit unieke gegeven? Reserveer dan snel je plaatsje via de link hieronder.

Over Elisabeth Van Dyck

Elisabeth Van Dyck, de choreografe van deze voorstelling maakte deze als aanvulling op haar bachelorproef, die gaat over het vertalen van bewegingen die geen naam hebben. Hier zoekt ze naar een manier om de complexe bewegingen uit de hedendaagse dans toch een benaming of symbool te geven. PLOTTER is de grote uitwerking hiervan. Een voorstelling van 40 minuten die ‘neergeschreven’ zal worden door de dansers. Ze gebruikte veel input van de dansers zelf om het geheel tot leven te doen komen. Sinds september 2023 zijn ze bezig met de stukken te repeteren en 18 mei 2024 is het eindelijk zover!

Elisabeth Van Dyck, 20 jaar uit Heist-op-den-Berg zit in haar laatste bachelorjaar grafische vormgeving op Sint-Lucas Antwerpen. Ze danst sinds haar 11 jaar bij dansstudio Kick-iT en geeft hier sinds 2 jaar vast les, alsook bij de Berlaarse dansstudio