Air Odyssee

Compagnie Aira danst op muziek van Stellar Legions

  • Performance

Data

27.06.2021 15:00

27.06.2021 17:00

30.06.2021 19:00

30.06.2021 21:00

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Kunstenpark Ijzerenberg
Brusselsesteenweg 129
3020 Herent

Air Odyssey is een eerste artistieke samenwerking tussen dansgezelschap Compagnie Aira en jazz collectief Stellar Legions in de vorm van een dansconcert. 18 jonge dansers belichamen muzikale structuren, ritmes en klanken live gespeeld door Andrew Claes, Bram Weijters Fre Madou en Klaas De Somer.
Air Odyssee is een dansvoorstelling die gebracht wordt in een bijzonder mooie privé tuin, zeg maar gerust een privé park. De eigenaar noemt het een kunstenpark. Gelijktijdig met onze dansvoorstelling stellen er beeldhouwers ten toon. Trek hier gerust enkele uren voor uit.
Tickets: 15€ + 5€ inkom Ijzerenberg, waarmee je het hele kunstenpark kan bezoeken.

Over Compagnie Aira danst op muziek van Stellar Legions

Over Compagnie Aira

Compagnie Aira is een Leuvens modern/hedendaags/jazz dansgezelschap voor jongeren tussen 15 en 25 jaar. Het gezelschap bestaat uit 18 dansers en maakt deel uit van Danscentrum Aike Raes. Het gezelschap staat onder artistieke leiding van Aike Raes, Thibault Bollue en Zoë Demoustier. Naast de vaste docenten worden er regelmatig gastchoreografen uitgenodigd om de dansers kennis te laten maken met verschillende stijlen en technieken.

Over Stellar Legions

Fris, eigentijds en één groot ongepolijst avontuur, dat is Stellar Legions. Vertrekkend vanuit de jazz, hip-hop, dub, elektro, dance, en menig andere genres verenigt dit nieuw collectief het avontuur en de improvisatie van jazz met hedendaagse klanken. Ze vinden elkaar terug in live-improvisaties rond al dan niet afgesproken thema’s en schema’s. Het voorbije jaar traden ze her en der op in Belgische jazzcafés ter voorbereiding van hun aankomend debuutalbum (dat uitkomt in het voorjaar ’21). Hun geluid kan worden gedefinieerd als een semi-elektronische droomwereld van extase waarin alles kan en alles mag. Met vette grooves, etherische synths, jazzy akkoordenflarden en catchy melodieën wordt er gedanst, gelachen en ontroerd. Hun concerten voelen aan als een trip doorheen verschillende muzikale werelden die je meevoeren naar een nog onbestemde maar -vast en zeker- buitenaardse plaats.

De band bestaat uit saxofonist Andrew Claes (STUFF, BRZZVLL, Dez Mona,…), toetsenist Bram Weijters (Raymond Van Het Groenewoud, Mauro Pawlowski, Dez Mona, Piet Verbist Quartet, Jelle Van Giel Group,…), drummer Klaas De Somer (Eefje De Visser, Tourist Lemc, Pomrad, J. Bernardt, Faces On TV,…) en contrabassist Fre Madou (DAAU, Gwen Taylor Trio, The Jacquelines, Namid, The Golden Glows,…).