Âme

Choreograaf: Shauni Wauters // Compagnie Âme

  • Performance
  • Film

Data

04.07.2024 19:30

05.07.2024 19:30

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Sint-Daniël Profeet Beervelde (Kerk)
Beervelde-dorp 62
9080 Lochristi

Deuren open 1u voor start voorstelling.
Mogelijkheid tot een drankje in het naastgelegen "Sfeervelde".

TICKETLINK BINNENKORT BESCHIKBAAR

Âme is een zielprikkelende hedendaagse dansvoorstelling, gebracht door de getalenteerde dansers van compagnie Âme. We leven in een maatschappij die gericht is op snelheid, vluchtigheid en actie. Zelden krijgen we tijd om stil te staan, te vertragen en te voelen.
In deze dansvoorstelling word je in contact gebracht met het diepste van jezelf, jouw stukje ziel. Onze dansers hebben het doel te raken, besef te creëren en te doen voelen.
Aan de hand van beeldmateriaal, prachtige muziek en danstukken (choreografie & eigen creatie) word je meegezogen in ons stukje zielsbestaan.

Over Choreograaf: Shauni Wauters // Compagnie Âme

Compagnie Âme is een hedendaagse danscompagnie uit Gent. Âme is de Franse vertaling van het woord 'ziel'. We streven ernaar om in elk creatieproces de ziel centraal te zetten, niet enkel bij de dansers, maar ook bij het publiek. Het doel is om voorstellingen te creëren die je in contact brengen met jezelf, die je doen stilstaan en vertragen en vooral doen voelen. In een wereld die steeds sneller draait en waarin afleiding nooit ver weg is, verliezen we soms het contact met onszelf. Âme nodigt je uit om de buitenwereld even te laten voor wat het is en je te verbinden met je innerlijke wezen.

Onze getalenteerde dansers nemen je mee op een reis van zelfontdekking: een reis die begint op het podium en die een proces bij jezelf in gang zet. Elke beweging, elk gebaar en elke ademhaling in onze voorstellingen is doordrenkt van betekenis. Âme put inspiratie uit de menselijke ervaring, van vreugde tot verdriet, van hoop tot angst, en brengt al die gevoelens tot leven door middel van beweging. Het is een viering van het mens-zijn in al zijn facetten, een uitnodiging om te voelen, te reflecteren en te groeien. Âme daagt de conventies van hedendaagse dans uit en omarmt de vrijheid van expressie. Onze voorstellingen zijn een samensmelting van choreografische virtuositeit en emotionele diepgang. De choreografieën zijn een samenspel van gezette steps, maar ook van improvisatie vanuit de dansers zelf.