Until The bEat Never Fades

Be House

  • Performance

Data

09.05.2024 21:00

10.05.2024 21:00

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Zinnema
24-26, Rue de Veeweyde, 1070 Anderlecht
1070 Anderlecht

Be House presenteert Until the beat never fades. Une sortie de résidence, een eerste creatie gemaakt door de huidige configuratie crewleden.

Housemuziek doorkruist het hele lichaam en verspreidt zich van de vingertoppen tot de tenen, van de meest viscerale tot mechanische House-subgenre. Dankzij de ritmische verankering van de vier-op-vier reageert het menselijk lichaam instinctief.

Door in muzikaal en lichamelijk dialoog te treden met Cheb Runner, producer, DJ en muzikant, portretteert Be House de wisselwerking tussen danser en muziek.
De receptiviteit binnenin housemuziek dient als een metafoor voor de rituelen die het collectief samen heeft ontwikkeld. Het staat symbool voor de praktijken die zich tussen hen manifesteren, via hun dansen en binnen in ieder individu.

Credits:
Concept & performance: Be House_Inès Colson, Laura Feretti, Emma Hellebaut, Manon Kanjinga Janssen, Pamela Russo, Inês Talib
Coaching : Clementine Cesaire, Raquel Suarez Duenas, Nadine Baboy
Muziek : Cheb Runner
Met dank aan : Zinnema, Danspunt, A fond, GC Ten Noey, JH De Branding

Over Be House

Het Be House kunstenaarscollectief, opgericht in 2017, bestaat uit 6 dansers met verschillende dansachtergronden en verenigd door hun onvoorwaardelijke liefde voor de housecultuur.