Golden hour on a November afternoon

Astrid De Haes & Liza De Maeyer

  • Expo
  • Film

Datum

21.11.2021 14:00

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Dichtbij het stadspark.
Van Breestraat
2018 Antwerpen

Indien je het evenement wenst bij te wonen, gelieve je ticket te reserveren door een e-mail te sturen naar astrid.004@hotmail.com

GOLDEN HOUR is een korte dansfilm. We volgen een jongen die wegloopt en terechtkomt in een intrigerende vriendengroep. De vriendengroep woont als een commune in een afgelegen woning in de natuur met eigen regels en gebruiken. Ze zijn jong en onbezonnen. Ze zetten zich af tegen de wereld door zich te omringen met gelijkgestemden die het samen beter willen doen. Nathan voelt zich aangetrokken tot de vrijheid van deze nieuwe realiteit. Hij zal er alles aan doen om erbij te horen.

Over Astrid De Haes & Liza De Maeyer

Astrid De Haes (België, 1996) woont en werkt in Antwerpen. De Haes begon met dansen toen ze 6 jaar oud was en heeft sindsdien een grote interesse in beweging en het lichaam.
Geboeid door dans en door een drang tot experimenteren, volgde De Haes een bachelor- en masteropleiding in Beeldende Kunst, Autonoom Ontwerp, aan de Hogeschool voor de Kunsten in Gent. Daar besloot ze ook andere media (fotografie, film, tekst, enz.) in haar praktijk te betrekken en het (bewegende) lichaam als medium in zijn complexiteit te onderzoeken.

Om zich hierin te bekwamen, volgde ze in 2017 een stage aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In haar bachelor legde ze verbanden tussen een medium en het lichaam, wat onder andere te zien is in 'Hommes' (video), 'Dansbingo' (performatief spel tussen publiek en performers), Volume I (installatie), enz.

In haar master ontwikkelde ze zich verder als regisseur en choreograaf met het vooronderzoek voor de dansvoorstelling 'Untitled'. Geïnteresseerd in het samenbrengen van mensen in een project, is er steeds een focus op het bewegend lichaam als creatief medium en als manier om informatie te verzamelen.

De Haes is actief als autonoom ontwerper, choreograaf & regisseur. Mensen samenbrengen en samenwerken met een groep is een must in Astrid's werk.
--

Liza De Maeyer is afgestudeerd als seksuoloog, maar startte in 2020 met de opleiding Audiovisuele Kunsten (regie) aan het RITCS in Brussel. Als maker experimenteerde ze al tijdens haar vorige opleiding met het medium, maar studeren aan het RITCS geeft haar nu de ruimte en de tijd om zich verder te ontwikkelen en projecten zoals “GOLDEN HOUR” op poten te zetten.