4AQUA

50fifty Dancecompany

  • Performance

Datum

10.06.2023 20:00

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

CC de Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18A
8400 Oostende

Dit optreden is een eerbetoon aan de zee en haar kracht en schoonheid.
Onze butoh-dansers zullen je meenemen op een emotionele reis door de verschillende stemmingen, die de zee oproept. Van de rustgevende golven tot de woeste stormen. Het optreden wordt begeleid door live muziek van Steven Vrancken, wat de ervaring nog intenser maakt.

De Dactylo zaal is de perfecte locatie voor deze intieme en betoverende voorstelling.
Mis deze kans niet om kennis te maken met butoh en de diepgaande betekenis die deze dansstijl kan bieden.

De choreografie is van Solange Theys.
Dansstijl is modern met een grote invloed van Japanse Butoh.

Over 50fifty Dancecompany

Dance Compagnie 50/Fifty is een nieuwe, jonge danscompagnie opgericht in september 2018 voor niet-zo-jonge dansers van 50+ jaar. Dit initiatief wil het dansveld voor Hedendaagse Dans voor 50-plussers in Vlaanderen verbreden en deze gemotiveerde groep dansers een podium en een stem aanbieden. Via workshops waarin onder meer contactimprovisatie, grondtechnieken en Japanse Butoh technieken aan bod komen, ontwikkelen de dansers hun eigen danstaal en identiteit als performer. Hun eerste choreografie was "UnSea" onder leiding van Solange Theys. De stijl van Solange is een mengvorm van verschillende dansstijlen waar Butoh het grootste aandeel in heeft. Haar kracht is dat ze zich vooral richt op de ontwikkeling van haar dansers in het expressieve en minder in het danstechnische.

Wikipedia zegt “Dans kan gezien worden als een vorm van non-verbale communicatie tussen mensen maar het wordt ook door dieren gedaan (paringsdans)”.

Butohdansers geven uitdrukking aan onderdrukte gevoelens en gedachten, de ‘duistere’ kant van de mens. Door de confrontatie op te zoeken met hun eigen onderbewustzijn proberen zij verandering op gang te brengen, bij zichzelf en bij het publiek.