Dwaalvogels

Ester Bosschaert Devroe

  • Performance
  • Wandeling

Datum

29.09.2024 07:43

RESERVEREN VERPLICHT

Locatie

Kiosk in het Citadelpark, Gent
Louis Hanssensdreef, 9000 Gent
9000 Gent

De historische kiosk in het Citadelpark bevindt zich nabij de Louis Hanssensdreef, 9000 Gent, in het Noordelijke deel van het park. Hier zal de voorstelling beginnen en eindigen, tijdens de voorstelling nemen we het publiek mee op wandeling.

"Dwaalvogels"

Vlak voor de zon de stad ontwaakt, dwalen zij die steeds ergens tussenvallen doorheen de straten. Hier boetseren ze zich met beweging en geluiden tot hybride lichaamsvormen - nog niet volledig mens en altijd een beetje vogel. (Enkel zichtbaar wanneer je iets te lang naar de wolken kijkt)

"Dwaalvogels" is een ochtendvoorstelling en wordt gespeeld door 2 dansers en 1 saxofonist. De voorstelling vindt plaatst tijdens het blauwe uur, het dwaaluur, tijdens de overgang van nacht naar dag op 2024, 7:31-8:16 in de kiosk van het Citadelpark in Gent. Hierna eten we samen een blauw ontbijt aan Monterey.

De dansers zijn Lore Duvivier (theaterwetenschapper, dj, beweger) en Ester Bosschaert Devroe (ornitoloog, theaterwetenschapper, danser, filmmaker).
De saxofonist is Loïs Pluymers, zij speelde onlangs nog tijdens het Trefpuntfestival op de Gentse Feesten en in Industriemuseum met haar eigen ontworpen Industrial Improvisations.

Waar? Kiosk van het Citadelpark
Wanneer? Zondag 29 september 2024 om 7u43
Duur? 45 minuten voorstelling + ontbijt
Prijs? Gratis voorstelling + ontbijt voor €5

Het is een project gesteund door Danspunt (Code Dans) en begeleid door Emilie De Vlam.

Over Ester Bosschaert Devroe

Ester Bosschaert Devroe (°1999, die/hun) behaalde een master in Theaterwetenschappen aan de UGent (2021) en een bachelor in de Vrije Kunsten aan Luca School of Arts (2024). Ondertussen schoolde die zich bij in dans door onder andere een dansopleiding aan de TIP-bewegungs school in Freiburg (2023) en cursussen bij TicTac Brussel te volgen. Momenteel werkt Ester als zelfstandig beweger en visueel maker in combinatie met een opleiding Dierenzorg aan Vives Roeselare. Hun droom is om een opvangcentrum voor gewonde stadsduiven te openen en ondertussen met kunst verder de relatie tussen mens en dier te onderzoeken.