CODE DANS: een ode aan dans, talent en creatie!

Met CODE DANS wil Danspunt choreografen, nieuwe makers en dansgroepen ondersteunen en uitdagen om met hun dansproject naar buiten te komen. Door een financieel duwtje, artistieke en productionele feedback & communicatieve ondersteuning ondersteunt CODE DANS bij het uitwerken van bestaande of nieuwe danscreaties.

2021

De eerste CODE DANS lichting bestond uit 44 projecten, die op financieel, productioneel en/of artistiek vlak werden ondersteund. De kapstok van deze editie was het organiseren van je creatie op een buitenlocatie; veilig, met veel ventilatie en gezonde buitenlucht! Performances in parken, danswandelingen, installaties, een expo, zelfs een dansbingo passeerden de revue.

2022-2023

Voor de tweede editie kozen we ervoor om nog meer uit te breken, letterlijk en figuurlijk. Alle creaties vind je in deze agenda. Er komen regelmatig projecten bij, dus hou het zeker in de gaten!

2023-2024

Tot 31 mei 2023 loopt er nieuwe call. Voor deze editie trekken we volop de kaart van buitengewone locaties. Binnen of buiten, zolang het maar out of the blackbox is!